Wracamy do najlepszych tradycji kuchni środkowoeuropejskiej. Ewa Wachowicz przyrządzi indyka w sosie cebulowym, na deser będzie klasyk – „Fale Dunaju”. „Indycze mięso jest niebywale zdrowe. Zawiera dużo witamin i związków mineralnych. A do tego jest chude i bardzo smaczne – przekonuje pani Ewa. – Natomiast „Fale Dunaju” to jeden z moich ulubionych placków. Świetnie wygląda i jest pyszny.” Po lekcji gotowania autorka programu zaprosi do sali treningowej. „Chociaż skusiłam się zaledwie na jeden kawałek „Fal Dunaju”, to postanowiłam trochę powiosłować. Na razie na sucho, na wioślarzu – wyjaśnia Ewa Wachowicz. – Wszystkich zachęcam do aktywnego spędzania czasu. Bez odrobiny wysiłku nie ma mowy o odchudzaniu!”
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...