Chrzanowy. Serek wymieszać z chrzanem i posmarować nim naleśnik. Ułożyć chorizo, kiełki słonecznika i pokrojoną w słupki paprykę. Posypać czarnuszką. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.
Klasyczny. Naleśnik posmarować serkiem. Ułożyć warzywa pokrojone w słupki, kiełki rzodkiewki i rukolę. Posolić i zrolować. Zawinąć w papier śniadaniowy.
Paprykowy. Do serka dodać ajvar, wymieszać i posmarować naleśnik. Ułożyć szynkę i ser żółty. Posypać drobno pokrojoną rzodkiewką oraz słonecznikiem i posiekanym szczypiorem. Zrolować i zawinąć w papier śniadaniowy.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów na premierowe odcinki „Ewa...
Kiszone!
Z miodem, papryką i kurkumą;-)
Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.
Z chleba odkroić skórkę, kromki pokroić w zgrabną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać p ...