ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 439

OPIS ODCINKA

Choć tym razem gotowanie zacznie się od góralskiej zoproski, czyli wywodzącej się z Podhala regionalnej zupy jarzynowej z zasmażką na słoninie, to kolejne potrawy będą propozycją do wigilijnego menu. Najpierw Ewa usmaży karpia, ale ryba nie trafi od razu na stół, bowiem zostanie jeszcze zapieczona na kiszonej kapuście podgotowanej z żurawiną. Deser będzie powrotem do przeszłości. Ewa upiecze, czy raczej usmaży w specjalnej metalowej formie-patelni, ciasteczka w kształcie orzeszków, a następnie przełoży je kremem na bazie orzechów włoskich. Ponadto zobaczymy jak zrobić pikle z marchewki.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zupa zoproska

Tradycyjna potrawa z Podhala zagęszczona zasmażką na słoninie!

Karp na kapuście z żurawiną

Smażony i zapiekany;-)

Pikle z marchewki

W kształcie wstążek;-)

Ciasteczka orzeszki

Wypiekane w specjalnej, metalowej formie...

Wróć do listy odcinków