ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 360

OPIS ODCINKA

W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki, wykorzystuje te młode warzywa na wiele różnych sposobów. A że kupiła piękne rzodkiewki, to znajdą się zarówno w sałatce, jak i w pierwszym daniu, bowiem zrobi z nich… zupę. Autorka programu wielokrotnie ubolewała nad tym, że jako nacja jemy zbyt mało ryb, a że właśnie rybka na ruszcie wychodzi idealnie, to na grillu wyląduje łosoś na ananasie. Będzie też coś dla mięsożerców – roladki wołowe faszerowane boczkiem i serem żółtym. Na deser Ewa przygotuje szarlotkę w słoiczkach. Można wykorzystać do niej gotowe ciasteczka, chociażby herbatniki, ale warto zadać sobie odrobinę trudu i zrobić ją na kruszonce.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Wiosenna zupa z rzodkiewką

Przed pieczystym w sam raz;-)

Łosoś na ananasie

Ryba jak z tropiku!

Roladki wołowe z rusztu

Nowy pomysł na stek;-)

Szarlotka z kruszonką w słoiku

Jabłecznik w szkle...

Wróć do listy odcinków