ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 346

OPIS ODCINKA

Równo 100 lat temu nasza ojczyzna odzyskała niepodległość. Z tej okazji Ewa zaprosi na tradycyjny, polski obiad. Gotowanie zacznie się od ekstraktywnego bulionu na perlicy oraz giczy cielęcej, bo to właśnie rosół nazywany jest naszą zupą narodową. Na danie główne poda gęś faszerowana kapustą kiszoną i boczkiem. Deser będzie równie tradycyjny, bowiem Ewa upiecze szarlotkę, czyli kruche ciasto z jabłkami. Za bazę farszu posłużą owoce odmiany złota reneta.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Rosół na giczy i perlicy

Nasza zupa narodowa!

Gęś po staropolsku

Na 11 listopada tylko gęsina;-)

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Wróć do listy odcinków