ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 293

OPIS ODCINKA

Tuż przed świętami Ewa zabierze się za lepienie domowych pierogów. Przygotuje dwa farsze: z kapusty i grzybów suszonych oraz serowy na słodko. Pierogi będą postne, więc z powodzeniem mogą trafić na wigilijny stół. Jako danie główne poda pieczeń z szynki cielęcej. Ta potrawa powinna sprawdzić się w Boże Narodzenie. Również w tym odcinku, podobnie jak przed tygodniem, gościem będzie piosenkarka Maryla Rodowicz. Właśnie dla niej Ewa upiecze ciasto migdałowe w formie przypominającej płatek śniegu.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Pierogi wigilijne

Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...

Pieczeń cielęca

Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...

Migdałowa śnieżynka

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...

Wróć do listy odcinków