ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 262

OPIS ODCINKA

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” rozpocznie się od kulinarnych wspomnień z dzieciństwa – Ewa przyrządzi barszcz czerwony zabielany, podany z ziemniakami odsmażonymi na patelni. Później będą bardzo ciekawe pierogi. Ciekawe, bowiem ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i sera ricotta. Z kolei na deser Ewa upiecze babkę meksykańską, która podobna jest do tradycyjnego murzynka.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Barszcz czerwony zabielany

Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Babka meksykańska

Do garnka wlać wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i kakao, wrzucić masło...

Wróć do listy odcinków