Zbliża się lato, niedługo wakacje. Najwyższa pora zadbać o sylwetkę! A ponieważ Ewa Wachowicz nie lubi mało "apetycznych" słów "dieta" i "odchudzanie", udowodni, że dietetyczne menu nie oznacza pasma kulinarnych wyrzeczeń! Przygotuje "opcjonalną" kapuściankę, która można jeść przez kilka dni, za każdym razem przyprawiając zupełnie inaczej. "Jak wiadomo kamera dodaje kilka kilogramów, więc zdarza się, że przed sesją nagraniową do programu "Ewa gotuje", jego gospodyni stara się ich trochę zgubić. Pani Ewa wyznaje, że wtedy: "przez trzy dni zajada się tylko tą zupą, bo kapuścianka spala tłuszcz w organizmie i w krótkim czasie pozwala zrzucić kilka kilogramów". Na drugie danie Ewa Wachowicz proponuje rybę: tilapię, zapiekaną na "pierzynce" z porów i jabłka. Z kolei na deser odrobina rozpusty: czekoladowe muffinki. Bez grama mąki, więc - mimo czekolady - także dietetyczne!
Kapustę (np. włoską) pokroić na ćwiartki, usunąć głąb, poszatkować. Wrzucić do dużego ...
Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...
Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...