Ewa Wachowicz zachęca do jedzenia warzyw i owoców. W sezonie świeżych, poza sezonem - mrożonych. W programie ugotuje więc pierogi: z mrożonymi truskawkami oraz szpinakiem. "Każda gospodyni ma swój "tajny" przepis na pierogowe ciasto. Składniki zawsze są takie same: mąka, jaja i woda. Tyle tylko, że w proporcjach "na oko". Taka też jest moja receptura, bo ciasto na pierogi zawsze robię właśnie "na oko". Ale na potrzeby programu pokusiłam się o odważenie składników, by mniej wprawnym też się udało" - opowiada Wachowicz. Mrożonki przydadzą się także po pierogowym obiedzie - na deser gospodyni "Ewa gotuje" upiecze ciasto z borówkami.
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...