Schab pokroić w plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na mocno rozgrzanym smalcu. Przełożyć na deskę.
Na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zezłości dodać odciśniętą i posiekaną kapustę. Podlać wodą. Przyprawić kminkiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać. Połowę kapusty przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na kapustę dać podsmażone plastry mięsa. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przykryć resztą kiszonki i na godzinę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Jeśli kapusta będzie się za bardzo rumienić można ją przykryć folią aluminiową.
Podawać z ziemniakami z koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa zaprezentuje potrawy tradycyjnej kuchni polskiej. Zacznie...
Nadobna perlica boczkiem rumianym otulona.
W stylu włoskiej lasagne;-)
Sztuka mięsa nieco inaczej...
Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni (laskowe i włoskie w piekarniku). Czosnek ...