Miękkie masło przełożyć do miski. Zmiksować. Posłodzić cukrem trzcinowym i jeszcze raz zmiksować. Dodać cukier z wanilią. Wymieszać robotem. Po jednym wybić jajka i zmiksować. Przyprawić cynamonem. Wsypać mąkę i sodę. Dorzucić marchewki starte na jarzynowych oczkach. Dodać skórkę z pomarańczy i prażone pestki dyni. Dobrze wymieszać i przełożyć do foremek na muffinki (do ⅔ wysokości). Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wystudzić i udekorować roztopioną czekoladą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubit ...
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...
A kwiaty z ananasa...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...