Liście jarmużu umyć, osuszyć i odsączyć z nadmiaru wody. Przełożyć do robota, wlać olej oraz sok z cytryny i zblendować.
Jajka wybić do miski. Wsypać cukier. Posolić i dobrze zmiksować. Gdy jaja zbieleją, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Uperfumować ekstraktem waniliowym. Dodać jarmuż i wymieszać lub zmiksować na wolnych obrotach.
Ciasto przełożyć do foremek na babeczki (do 2/3 wysokości).
Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu udekorować lukrem (cukier utrzeć z sokiem z cytryny, zabarwić kurkumą).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa uwielbia grillować i imprezować na świeżym powietrzu. Z tego powodu...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać sk ...
Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...
Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!