Ciepłe masło utrzeć mikserem, stopniowo dodając cukier, jajka i cukier waniliowy. Na stolnicę przesiać mąkę i proszek do pieczenia, dodać sól. Mąkę z proszkiem i solą stopniowo dodać do masy maślano-jajecznej (cały czas mieszając). Jeśli ciasto jest zbyt kleiste, dodać mąkę.
Zawinąć w folię i schować do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. Szklanką lub specjalnym pierścieniem wyciąć koła. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremką w kształcie serca wyciąć środki. Landrynki rozdrobnić w moździerzu.
Każde ciasteczko wypełnić miałem landrynkowym. Piec 8-12 minut w 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz...
Startą cukinię gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny do miękkości...
Z nektarynek usunąć pestki, owoce pokroić na 6 cząstek. Włożyć do formy żaroodpornej, ...
Jabłka i nektarynki pokroić w plasterki. Wrzucić do rondla. Dolać 2 łyżki wody, dusić ...
Miękkie masło utrzeć w misce. Uperfumować miąższem z laski wanilii...