/ Przepisy / Sos cytrynowy

Opis przygotowania

Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni, na rozgrzanym maśle. Po chwili wycisnąć z nich sok, podlać winem, odparować. Następnie wyjąć cytryny, sos posłodzić miodem, przyprawić solą, wymieszać. Pod koniec dodać zimne masło (mniej więcej pół kostki).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 284
Ewa gotuje - odc. nr 284

Tym razem Ewa ugotuje krem porowo-ziemniaczany. Jako danie główne przygotuje łososia...

 

Podobne przepisy

Kompozycje kanapkowe

Przygotować kanapkę z masłem, chlebem i szynką. Pokroić na małe, kwadratowe lub prost ...

Sos tatarski

Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...

Bukiet warzyw

Marchewki pokroić na niewielkie kawałki, kalarepę w plastry. Z kalafiora i brokułu od ...

Zapiekanka z oliwkami

Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...

Wróć do listy przepisów