/ Przepisy / Sos cytrynowy

Opis przygotowania

Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni, na rozgrzanym maśle. Po chwili wycisnąć z nich sok, podlać winem, odparować. Następnie wyjąć cytryny, sos posłodzić miodem, przyprawić solą, wymieszać. Pod koniec dodać zimne masło (mniej więcej pół kostki).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 284
Ewa gotuje - odc. nr 284

Tym razem Ewa ugotuje krem porowo-ziemniaczany. Jako danie główne przygotuje łososia...

 

Podobne przepisy

Śledzie po szwedzku z suszonymi śliwkami

Śliwki namoczyć w wodzie, rozgotować, zmiksować...

Pasta serowa z olejem i pestkami dyni

Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...

Zapiekanka z oliwkami

Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...

Kaszotto w piwie

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czos ...

Wróć do listy przepisów