Masło roztopić w garnku. Do miski wsypać płatki owsiane, mąkę, sodę oczyszczoną, posiekane orzechy włoskie, pokrojone śliwki i morele. Dodać roztrzepane jajko i wymieszać. Posłodzić cukrem waniliowym. Wlać roztopione masło oraz miód. Wymieszać.
Dłonie zwilżyć wodą. Z masy uformować kulki, rozgnieść i ułożyć na blasze piekarnikowej, wyścielonej papierem do pieczenia.
Upiec na złoty kolor w temp. 180 st. C (ok. 25 minut).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż po świętach warto zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Jak to zrobić?...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...
Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...
Z rodzynkami... Pachnąca cynamonem!
Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...