Przecier przelać na patelnię, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem. Posłodzić, przyprawić oregano i bazylią. Wymieszać. Zredukować na małym ogniu.
Gotowe ciasto francuskie przełożyć na blachę piekarnikową, wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem. Posmarować sosem. Ułożyć dodatki – najpierw wędlinę, później warzywa. Posypać startym serem żółtym.
Upiec na złoty kolor w temp. 200 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach wszystkim należy się chwila kulinarnego oddechu, przydadzą...
Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszys ...
W marynacie jogurtowej i winnej...
Szybko i bardzo dietetycznie;-)
Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...