Ciepłe masło utrzeć mikserem, stopniowo dodając cukier, jajka i cukier waniliowy. Na stolnicę przesiać mąkę i proszek do pieczenia, dodać sól. Mąkę z proszkiem i solą stopniowo dodać do masy maślano-jajecznej (cały czas mieszając). Jeśli ciasto jest zbyt kleiste, dodać mąkę.
Zawinąć w folię i schować do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. Szklanką lub specjalnym pierścieniem wyciąć koła. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremką w kształcie serca wyciąć środki. Landrynki rozdrobnić w moździerzu.
Każde ciasteczko wypełnić miałem landrynkowym. Piec 8-12 minut w 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz...
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...
Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...
Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesianą mąkę kukurydzianą z proszkiem ...