/ Przepisy / Ciasteczka wycinanki

Opis przygotowania

Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.

Zagnieść, rozwałkować na grubość 2-3 mm, wyciąć ciasteczka, w połowie ciastek wyciąć kółka, serduszka etc. Ułożyć na blasze posmarowanej masłem. Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.

Ciasteczka bez „wycinanek” posmarować konfiturą lub powidłami, przykryć ciastkami z „wycinanką”.

Posypać cukrem pudrem. Na powidła można dać mielone orzechy włoskie.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 63
Ewa gotuje - odc. nr 63

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje coś specjalnie na rodzinne przyjęcie....

 

Podobne przepisy

Orzechowiec z masą śliwkową

Jajka wybić do miski i zmiksować z cukrem na białą, puszystą masę...

Ensaimada

Robiony na smalcu przysmak z Majorki!

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Ciasteczka z płatkami owsianymi

Składniki wyrobić w robocie. Przełożyć na stolnicę, podsypać mąką i uformować wałek. ...

Wróć do listy przepisów