
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i chili. Uformować kopczyk, zrobić dołeczek, wybić jajko. Wymieszać nożem, po czym dolać tyle wody, by powstało dość gęste ciasto (jak na pierogi). Zrobić gruby wałek, pokroić na kawałki i rozwałkować na cienkie placki. Usmażyć na suchej, gorącej patelni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w talarki, posolić i połączyć ze śmie ...
Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...
Myśląc o PRL-u, mówię o smalcu... Lecz nie o takim z "mięsnego", a o domowym smalczyku z jabłkiem!
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...