/ Przepisy / Koperkowa z ziemniakami

Opis przygotowania

Na jarzynie jak do rosołu (2 marchewki, 2 pietruszki, 1-2 pory, ½ selera, 1 cebula – warto ją opalić nad ogniem) i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar.

Z gotowego bulionu wyłowić koperek i warzywa. Przyprawić solą do smaku. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.

Zabielić śmietaną. Dodać dużo drobno posiekanego koperku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 223
Ewa gotuje - odc. nr 223

Tym razem program pod znakiem poczciwego kartofla. Wczesna jesień to bez...

 

Podobne przepisy

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Sałata z domowym winegretem

Sałaty przełożyć do miski...

Wróć do listy przepisów