
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładk± masę. Do masy dodać żółtka i jajka. Wymieszać. Następnie dodać m±kę, przesian± z kartoflank± i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Białka ubić z cukrem na sztywn± pianę. Na podpieczone ciasto wsypać obrane porzeczki, nałożyć równomiernie ubite białka i piec przez około 30 minut (temp. 180 st C).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bez± i p...
Do garnka wlać wodę, dodać masło, roztopić. Posłodzić, dodać kakao. Podgrzewać 5-7 mi ...
Hit z PRL-u w zupełnie nowym wydaniu;-)
Sama słodycz... ¦wietne na prezent!
M±kę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przypraw± do piernika i cynamonem. P ...