/ Przepisy / Sorbet cytrynowy

Opis przygotowania

Z wody i soku z cytryny przygotować kostki lodu. Lód wrzucić do miksera o ostrych nożach, posłodzić cukrem pudrem. Zmiksować i nałożyć do pucharków (przyda się łyżka do lodów). Udekorować świeżą miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 148
Ewa gotuje - odc. nr 148

Wiele osób spędza Nowy Rok we własnych czterech ścianach. Na tę okazję...

 

Podobne przepisy

Małdrzyki krakowskie

Znane od wieków smażone placuszki z twarogu;-)

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Królewicz

Masło przełożyć do garnka, wlać miód, roztopić i wymieszać...

Babka drożdżowa z masą mascarpone

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać do ciasta i delikatnie zagnieść ręką...

Wróć do listy przepisów