/ Przepisy / Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Opis przygotowania

Cebulę drobno posiekać. Zeszklić w garnku na maśle. Dodać pokrojone pieczarki. Gdy zbrązowieją, zalać wywarem jarzynowym.

Papryczkę pokroić w drobną kostkę. Dorzucić do garnka. Dodać cynamon. Przykryć i gotować przez 10 minut.

Zupę zaprawić śmietaną, jogurtem i sokiem z cytryny (śmietanę wymieszać z jogurtem i sokiem, zaprawić gorącym płynem i wlać do garnka). Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Z gotowego ciasta francuskiego wykroić krążki o średnicy większej o mniej więcej 2 cm niż średnica użytych kokilek.

Zupę przelać do kokilek. Każdą kokilkę przykryć ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec tak długo, aż ciasto będzie złociste. Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 217
Ewa gotuje - odc. nr 217

Tym razem Ewa zrobi pikantną zupę pieczarkową, zapiekaną pod ciastem francuskim....

 

Podobne przepisy

Rzodkiewki kiszone

Samo zdrowie!

Surówka chińska

Kapustę poszatkować do miski. Dodać startą marchewkę...

Ogórki małosolne

Ogórki dokładnie umyć. Odciąć czubki...

Wróć do listy przepisów