/ Przepisy / Pesto z czosnku niedźwiedziego

Opis przygotowania

Orzechy uprażyć w piekarniku (7-8 minut w temp. 200 st. C). Przełożyć do ściereczki i ocierając pozbawić skórki. Wrzucić do miksera, dodać czosnek i zmiksować. Dorzucić posiakane liście czosnku niedźwiedziego, posolić, wlać oliwę i ponownie zmiksować. Przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać oliwę. Przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 389
Ewa gotuje - odc. nr 389

W kolejnym odcinku programu Ewa zaprezentuje przepisy, dzięki którym zadbamy...

 

Podobne przepisy

Sałata z cytrusami

Smacznie, zdrowo i kolorowo...

Krem z pieczonych buraków

Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...

Paella po zawojsku

Z kurczakiem i królikiem...

Krem czosnkowy

Idealny na chłodne dni;-)

Wróć do listy przepisów