
Wodę zagotować z przyprawami. Pod koniec wlać ocet. Wystudzić. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do zamykanego naczynia. Cebule pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem, wystudzić i dodać do ryby. Zalać marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na 12 godzin.
Po tym czasie przelać do garnka lub od razu do wazy. Dodać jogurt połączony ze śmietaną. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Na środku talerza ułożyć kawałki ziemniaka. Nalać zupę. Udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed Bożym Narodzeniem w programie nie może zabraknąć świątecznej atmosfery!...
Pomysł ponoć francuski, przepis na 100% polski;-)
Wege!
Do garnka wlać wodę i mleczko kokosowe. Postawić na gazie. Trawę cytrynową przeciąć n ...
Lubicie sery? Koniecznie spróbujcie tej zupy!