/ Przepisy / Zupa włoska w chlebku

Opis przygotowania

Kiełbasę pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić cebulę i warzywa (pokrojone w kostkę). Po chwili dodać posiekany czosnek. Wymieszać i smażyć przez chwilę. Dorzucić obrane i pokrojone w kostkę pomidory (sam miąższ, bez środków).

Podlać winem. Gdy alkohol odparuje, wlać wywar jarzynowy. Doprawić liściem laurowym. Przykryć i gotować do miękkości. Pod koniec dorzucić odcedzoną fasolkę oraz szpinak. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.

Podawać w wydrążonych chlebkach. Udekorować wiórkami parmezanu i natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 333
Ewa gotuje - odc. nr 333

Tym razem Ewa sięgnie po recepturę na włoską zupę fasolową. Przepis podpatrzyła...

 

Podobne przepisy

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Rosół tak polski, jak i chiński

Polski klasyk także na chińską nutę...

Zupa piwna na boczku z grzybami

Polewka po staropolsku warzona...

Wróć do listy przepisów