
Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, m±ki i cukru (np. 40 dag jajek, 40 dag masła, 40 dag m±ki i 40 dag cukru).
Miękkie masło utrzeć z cukrem. Gdy zbieleje, uperfumować skórk± otart± z cytryny. M±kę poł±czyć z proszkiem do pieczenia. Do masła wybić jajko, dodać trochę przesianej m±ki i ucierać. Tak postępować, aż do wyczerpania składników.
¦liwki przekroić na pół i wyj±ć pestki. Ciasto wyłożyć na blachę wy¶cielon± papierem do pieczenia. Wyrównać. Na cie¶cie ułożyć ¶liwki – skór± do dołu. Piec przez 45-50 minut w temp. 180 st. C (po wbiciu patyczek powinien być suchy).
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większo¶ć mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (¶rednica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...
Z marmolad± różan±...
Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...