
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do drugiej dodać 2 łyżki suchego maku, do trzeciej 3 łyżki kakao.
Literatką lub dość dużym kieliszkiem wykrawać małe, okrągłe ciasteczka. Ułożyć na blaszkach natłuszczonych masłem i upiec w piekarniku.
Składać: białe-kakaowe-makowe. Jako masy do sklejania użyć kajmaku (puszkę mleka gotować we wrzątku przez minimum 1 1/2 godziny). Boki ciastek obtoczyć w kokosie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gołąbki w żurku pływające, ciasteczka karnawałowe. W pierwszym po Nowym...
Białka oddzielić od żółtek. Dodać szczyptę soli i ubić pianę. Pod koniec utrwalić cuk ...
Przełożone powidłami a obtoczone w orzechach włoskich...
Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem. Kakao rozprowadzić w mleku, robiąc gę ...