/ Przepisy / Ciasteczka 3-kolorowe

Opis przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do drugiej dodać 2 łyżki suchego maku, do trzeciej 3 łyżki kakao.

Literatką lub dość dużym kieliszkiem wykrawać małe, okrągłe ciasteczka. Ułożyć na blaszkach natłuszczonych masłem i upiec w piekarniku.

Składać: białe-kakaowe-makowe. Jako masy do sklejania użyć kajmaku (puszkę mleka gotować we wrzątku przez minimum 1   1/2  godziny). Boki ciastek obtoczyć w kokosie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 120
Ewa gotuje - odc. nr 120

Gołąbki w żurku pływające, ciasteczka karnawałowe. W pierwszym po Nowym...

 

Podobne przepisy

Ciasto miodowe z dynią

Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!

Tort piętrowy z czekoladą i mango

Odcinek nr 400, więc musi być tort!

Kulki ryżowe z daktylami

I migdałem w środku!

Muffinki z marchewką

I pestkami dyni...

Wróć do listy przepisów