Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szaszłyki z barana

Opis przygotowania

Mięso pokroić na zgrabne kawałki. Włożyć do zamykanego naczynia, dodać drobno pokrojony czosnek, liście laurowe i ziele angielskie, marchewkę i pietruszkę starte na tarce o grubych oczkach oraz cebulę pokrojoną w półtalarki. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać ocet winny i oliwę. Dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 dni.

\r\n

Po tym czasie wyjąć z marynaty, nabić na szpadki i upiec na grillu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 191
Ewa gotuje - odc. nr 191

Ewa Wachowicz powraca na Wasze ekrany po wakacyjnej przerwie. W tym odcinku...

 

Podobne przepisy

Zrazy wołowe z węgierkami

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Pieczeń z piersi indyka

Na ciepło lub na zimno - jako domowa wędlina;-)

Szparagi z jajkiem

Szybki sposób na wiosenny obiad;-)

Karkówka z kapustą i ananasem

Niezwykle smaczna i prosta w przygotowaniu!

Wróć do listy przepisów