/ Przepisy / Pasta z bakłażana

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Wymieszać z pastą sezamową, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sokiem z cytryny i jogurtem. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować miętą. Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami (marchewką, ogórkiem itp.).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 193
Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Pasta z Jasia

Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc), wymienić wodę i ugotować do miękkości...

Surówka z selera

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Wróć do listy przepisów