Ewa / Przepisy / Pasta z bakłażana

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wydrążyć miąższ, przełożyć do miseczki i rozdrobnić widelcem. Wymieszać z pastą sezamową, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, sokiem z cytryny i jogurtem. Przyprawić solą i pieprzem. Udekorować miętą. Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami (marchewką, ogórkiem itp.).

wydrukuj przepis
Składniki
  • 1 - bakłażan
  • 1 łyżka - pasty sezamowej
  • 1 ząbek - czosnku
  • kilka kropli soku z cytryny
  • 1 łyżka - jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • Do dekoracji
  • mięta
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów