Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kompot z suszu

Opis przygotowania

Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować (na wolnym ogniu ok. 1 godz.). Posłodzić do smaku.

Przecedzić, przelać do dzbanka lub wazy (do naczynia można wrzucić kilka wygotowanych owoców). Dorzucić kilka plasterków cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 177
Ewa gotuje - odc. nr 177

Bakalie są bardzo charakterystycznym składnikiem wigilijnych potraw. Dlatego...

 

Podobne przepisy

Tort piętrowy z czekoladą i mango

Odcinek nr 400, więc musi być tort!

Rożki w stylu fagottini

Ciasteczka z ricottą nadziane powidłami;-)

Mandarynkowiec

Żeby go przygotować, wcale nie trzeba znać mandaryńskiego;-)

Makowiec z jabłkami

Mega połączenia maku z jabłecznikiem!

Wróć do listy przepisów