/ Przepisy / Kompot z suszu

Opis przygotowania

Suszone owoce zalać zimną wodą (najlepiej dzień wcześniej). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować (na wolnym ogniu ok. 1 godz.). Posłodzić do smaku.

Przecedzić, przelać do dzbanka lub wazy (do naczynia można wrzucić kilka wygotowanych owoców). Dorzucić kilka plasterków cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 177
Ewa gotuje - odc. nr 177

Bakalie są bardzo charakterystycznym składnikiem wigilijnych potraw. Dlatego...

 

Podobne przepisy

Ciasto miodowe z dynią

Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!

Ciasto cytrynowe z cukinią

Placek z warzywem i lukrem z limoncello...

Baba drożdżowa z dżemem malinowym

Mąkę przesiać do dużej miski...

Torcik z jagodami

W 2 szklankach wody rozpuścić 2 galaretki (smak zależy od użytych owoców). Śmietanę u ...

Wróć do listy przepisów