/ Przepisy / Ule

Opis przygotowania

Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), utrzeć na pulchną masę.

Orzechy, cukier i białko zagnieść i uformować ule. W środku zrobić palcem dołek, nałożyć nadzienie i zakleić kółeczkami powykrawanymi z wafla.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 175
Ewa gotuje - odc. nr 175

W tym odcinku Ewa proponuje pasztet z królika i golonki, a na deser ciasteczka...

 

Podobne przepisy

Gofry z batatem

Belgijski przysmak nieco inaczej!

Ciasto z gruszkami

  Schłodzone gruszki osuszyć na papierowym ręczniczku, przyciąć spody, by prost ...

Placek ze śliwkami

Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...

Grillowane brzoskwinie z kremem mascarpone

Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!

Wróć do listy przepisów