/ Przepisy / Tatar z łososia

Opis przygotowania

Łososia posiekać bardzo drobno, dodać oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz do smaku, wymieszać. Uformować - tak, jak się to robi z tradycyjnym tatarem. Dookoła ułożyć posiekane korniszony, cebule i kapary.

Przybrać natką pietruszki. Zamiast na talerzu tatara można podać w liściach cykorii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 76
Ewa gotuje - odc. nr 76

Tym razem dieta rybna, bogata w kwasy omega-3. Najpierw Ewa Wachowicz uwędzi...

 

Podobne przepisy

Kurza pierś na patyku

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać imbir, sos sojowy i oliwę. Energicznie mieszać ...

Risotto z gruszkami i gorgonzolą

Ugotować bulion warzywny (może być z kostki, do risotto dla 4 osób potrzeba około 2 l ...

Smoothie

Mrożone truskawki wrzucić do miksera...

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Wróć do listy przepisów