
Truskawki umyć i pozbawić szypułek. Pokroić w poprzek na plastry (jak na carpaccio) lub na ćwiartki. Ułożyć na talerzu lub włożyć do miseczki. Oprószyć grubo zmielonym czarnym pieprzem. Udekorować zredukowanym octem balsamicznym. Gotując ocet można go lekko posłodzić i dodać sok wyciśnięty z pomarańczy
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowa aura sprzyja imprezowaniu na świeżym powietrzu. Dlatego dziś Ewa...
Z żurawiną i serem pleśniowym...
Czosnek pokroić na plasterki, podsmażyć na oliwie (nie wolno przypalić). Dodać warzyw ...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Przygotować farsz. Jajka ugotować na twardo. Grzyby podsmażyć, doprawić solą i pieprz ...