/ Przepisy / Oliwki z imbirem, marchewką i miodem

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski (np. obieraczką do warzyw). Identycznie obrać i pokroić imbir. Przełożyć do miseczki. Dorzucić oliwki. Dodać miód. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać i odstawić na chwilę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 229
Ewa gotuje - odc. nr 229

W kolejnym odcinku Ewa zaprasza na potrawy inspirowane kuchnią hiszpańską....

 

Podobne przepisy

Pieczarki z rusztu

Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...

Śledź pod pierzynką

Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...

Utopence

Czeski frykas...

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Wróć do listy przepisów