Masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Gdy zbieleje i stanie się puszyste dodać posiekany czosnek niedźwiedzi. Posolić i wymieszać.
Czosnek drobno posiekać i przełożyć do moździerza. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać musztardę i sok z cytryny. Rozetrzeć. Dodać jogurt i dobrze wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...
Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...
Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo c ...
Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...