Miękkie masło spienić mikserem i za pomocą łyżki nałożyć na drewnianą deskę. Posypać pokrojonymi migdałami, figami, morelami i pokruszonymi orzechami. Pomiędzy bakalie dać trochę konfitury. Oprószyć solą. Skropić miodem. Dorzucić winogrona. Udekorować kwiatami.
Gotową deskę podawać z pieczywem – najlepiej z pokrojoną bagietką lub bułką.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tak się poukładało, że kolejny odcinek „Ewa gotuje” zostanie...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...
Wątróbki umyć, oczyścić, zmiksować. Miksując dodać jajka i wiśniówkę oraz rozpuszczon ...
Jajka ugotować na twardo. By nie pękały, nakłuć skorupki na szerszym końcu. Ostudzić ...
Szpinak umyć i osuszyć. Rozrzucić...