/ Przepisy / Zapiekanki na bagietce

Opis przygotowania

Bagietkę przekroić na pół a następnie przeciąć wzdłuż. Posmarować masłem, ułożyć na blasze z papierem do pieczenia i wstawić na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C (w piecyku włączyć funkcję grillowania).

Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. Masło roztopić na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę cebule. Gdy zacznie się złocić wrzucić grzyby. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i usmażyć.

Ser zetrzeć na grubych oczkach. Na zrumienionych bagietkach rozłożyć pieczarkowy farsz. Posypać serem. Zapiec w piekarniku (180 st. C, funkcja grillowania).

Podawać z sosem holenderskim. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.

Sposób przygotowania sosu. Masło roztopić. Do żółtek dodać sok z cytryny. Posolić i ubić. Cały czas ubijając wlać gorące masło. Miskę umieścić nad garnkiem z wrzątkiem i ubijać dalej. Odstawić do przestudzenia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 452
Ewa gotuje - odc. nr 452

Młodsi telewidzowie pewnie nie pamiętają czasów zaraz po zmianie ustroju,...

 

Podobne przepisy

Wrapy do szkoły

Zamiast klasycznych kanapek...

Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowym

Solidna porcja białka i witamin!

Racuchy a'la Jadzia

Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połą ...

Wróć do listy przepisów