Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ocet z kombuchy

Opis przygotowania

Herbatę zaparzyć. Posłodzić i wystudzić. Dolać wodę (tak, by otrzymać ok. 3 ½ l napoju). Włożyć kombuchę. Przykryć wyjałowioną ściereczką, spiąć gumką i odstawić na 7-14 dni. Po tym czasie przelać do butelek.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Pasztet z grzybami

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. W wysokim garnku przesmażyć najpierw podgardle - j ...

Pasta jajeczna z rzeżuchą

Znakomity dodatek do pieczywa!

Naleśniki

Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i wyrobić na ...

Śledzie w occie

Z solanki...

Wróć do listy przepisów