Olej przełożyć do garnka nad gorącą kąpielą wodną. Gdy się roztopi, dodać miód i zamieszać, ale uwaga – w tym momencie te składniki się nie połączą. Wsypać kakao i dokładnie wymieszać. Dorzucić wiórki kokosowe (uprażone wcześniej na suchej patelni) i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Masę rozłożyć na blasze piekarnikowej, wyścielonej papierem do pieczenia. Udekorować uprażonymi orzechami oraz suszonymi owocami (jabłka można rozkruszyć). Odstawić do wystudzenia. Następnie schłodzić w lodówce (wystarczy ½ godziny). Przed podaniem połamać na mniejsze kawałki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprosi widzów na kulinarną podróż do jednego...
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...
Przygotować nadzienie. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dolać spirytus (wedle uznania), ...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...