Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z kaszy gryczanej

Opis przygotowania

Kaszę ugotować i wystudzić. Boczek pokroić w drobną kostkę, pomidory, rzodkiewki i łodyżki selera na kawałki, szalotki w półplasterki. Wymieszać z kaszą. Dodać czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.

Zamiast pietruszki można dodać kolendrę, wtedy sałatka nabierze bardziej orientalnego smaku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 181
Ewa gotuje - odc. nr 181

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...

 

Podobne przepisy

Sałatka wiosenna

Warstwowa!

Sałatka z buraków i papryki

Dodatek do drugiego dania...

Sałata lodowa z cukinią

Kabaczek w sałatce;-)

Sałatka z czerwonej fasoli

Z porem i pieczarkami;-)

Wróć do listy przepisów