/ Przepisy / Sałatka z pesto

Opis przygotowania

Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i pokrojoną paprykę.

Do sosu pesto (najlepszy będzie z orzechów piniowych) dolać oliwę, łyżkę miodu i sok z cytryny, wymieszać. Dodać do sałatki (najlepiej tuż przed podaniem).

Na koniec posypać prażonymi orzeszkami pinii lub cedru. Kto chce, może doprawić do smaku solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 4
Ewa gotuje - odc. nr 4

Ewa Wachowicz przygotuje pesto z różnych rodzajów orzechów. "Domowy sos...

 

Podobne przepisy

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Pikle z rzodkiewek

Dodatek do potraw, składnik sałatek...

Sałata z tuńczykiem i oliwkami

Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...

Surówka z selera

Z jabłkiem;-)

Wróć do listy przepisów