
Liście sałaty i radichio podrzeć, wrzucić do miski, dodać rukolę oraz wyczyszczoną i pokrojoną paprykę.
Do sosu pesto (najlepszy będzie z orzechów piniowych) dolać oliwę, łyżkę miodu i sok z cytryny, wymieszać. Dodać do sałatki (najlepiej tuż przed podaniem).
Na koniec posypać prażonymi orzeszkami pinii lub cedru. Kto chce, może doprawić do smaku solą i pieprzem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa Wachowicz przygotuje pesto z różnych rodzajów orzechów. "Domowy sos...
Liście sałaty porwać do miski. Na sałacie, na środku, ułożyć cząstki pomidorów. Dooko ...
Dodatek do mięs lub sałatek...
Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki ...
Sprawdzona receptura na spotkanie świąteczne!