/ Przepisy / Pasztet z selera

Opis przygotowania

Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tarką o grubych, tzw. warzywnych oczkach. Przełożyć do garnka, dolać wywar grzybowy i sos sojowy, dodać rozdrobniony czosnek i masło. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wystudzić. Dodać przyprawy, jajka, chrzan i bułkę tartą. Wymieszać i przełożyć do keksówki - natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C (bez termoobiegu, grzałka górna i dolna).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 110
Ewa gotuje - odc. nr 110

”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...

 

Podobne przepisy

Chleb gryczany

Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!

Focaccia z oliwą i suszonymi pomidorami

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać cukier. Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić d ...

Domowy chrzan

Świeżo tarty, na occie jabłkowym!

Wróć do listy przepisów