/ Przepisy / Pasztet z selera

Opis przygotowania

Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tarką o grubych, tzw. warzywnych oczkach. Przełożyć do garnka, dolać wywar grzybowy i sos sojowy, dodać rozdrobniony czosnek i masło. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Wystudzić. Dodać przyprawy, jajka, chrzan i bułkę tartą. Wymieszać i przełożyć do keksówki - natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C (bez termoobiegu, grzałka górna i dolna).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 110
Ewa gotuje - odc. nr 110

”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...

 

Podobne przepisy

Pasta z cieciorki

Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...

Śledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi śliwkami!

Szaszłyki z grilla

Mięso umyć i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać i pokroić drobniutko. ...

Fasola z suszonymi śliwkami

Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...

Wróć do listy przepisów