
Kaszę ugotować i wystudzić. Boczek pokroić w drobną kostkę, pomidory, rzodkiewki i łodyżki selera na kawałki, szalotki w półplasterki. Wymieszać z kaszą. Dodać czosnek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować natką pietruszki.
Zamiast pietruszki można dodać kolendrę, wtedy sałatka nabierze bardziej orientalnego smaku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...
Z sałaty usunąć głąb (mocnym uderzeniem o deskę). Liście poszarpać do miski. Dodać cz ...
Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobn ...
Pierś z kurczaka posypać przyprawą curry i upiec na ruszcie (można to zrobić na patel ...
Znakomity dodatek do wędlin!