/ Przepisy / Marynowana pekińska

Opis przygotowania

Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - tak, by kawałki leżały obok siebie, a nie jeden na drugim. Przypraw solą i pieprzem, oprósz cukrem, skrop octem i sokiem z limonki. Przykryj czymś ciężkim, np. talerzem, i odstaw do marynowania na co najmniej 2 godziny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 185
Ewa gotuje - odc. nr 185

W tym odcinku Ewa zaproponuje mintaja zapiekanego pod kruszonką chlebową,...

 

Podobne przepisy

Sałatka owocowa

Owoce liczi pokroić, przełożyć do szklanej miski. Zalać płynem z puszki. Dodać banany ...

Sałatka Olivier

Nasza jarzynówka na rosyjską nutę...

Sałatka z kiszoną dynią

Na Halloween jak znalazł!

Sałatka z kaszy gryczanej

Kaszę ugotować i wystudzić. Boczek pokroić w drobną kostkę, pomidory, rzodkiewki i ło ...

Wróć do listy przepisów