Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Marynowana pekińska

Opis przygotowania

Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - tak, by kawałki leżały obok siebie, a nie jeden na drugim. Przypraw solą i pieprzem, oprósz cukrem, skrop octem i sokiem z limonki. Przykryj czymś ciężkim, np. talerzem, i odstaw do marynowania na co najmniej 2 godziny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 185
Ewa gotuje - odc. nr 185

W tym odcinku Ewa zaproponuje mintaja zapiekanego pod kruszonką chlebową,...

 

Podobne przepisy

Sałatka z papryki i ogórków

Z papryk wyciąć gniazda nasienne. Pokroić w paski...

Sałatka z tuńczykiem

Sałaty poszarpać do miski. Dorzucić oliwki, kapary, pokrojone pomidory, jajka, pa ...

Sałatka z kuskusem

Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory...

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Wróć do listy przepisów