Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką. Pokroić na kwadraty o boku 12 cm, lekko rozciągnąć w dłoniach i włożyć do kokilek do kremu brûlée lub foremek na muffinki. Spód docisnąć (rogi powinny wystawać na zewnątrz). Ciasto nakłuć widelcem. Kokilki ułożyć na blasze i wstawić na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Po upieczeniu wystudzić.
W tym czasie ugotować gęsty budyń – na mleku. Z ½ l mleka odlać mniej więcej trzecią część. Mleko postawić na gazie, dodać masło. Wymieszać. Do szklanki wsypać budyń i cukier. Dokładnie wymieszać i wlać na gotujące się mleko. Podgrzewać, cały czas mieszając, by budyń się nie przypalił. Odstawić do wystudzenia.
Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Po łyżce dodać wystudzony budyń. Wstawić do lodówki na kilka minut.
Zimny krem nałożyć do ciasteczek (za pomocą rękawa cukierniczego). Udekorować owocami i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielu uważa, iż kuchnia francuska jest najlepsza na świecie. I dałoby się...
Na maśle solonym! Wedle receptury z Bretanii...
Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...
Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...
W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić ...