
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do drugiej dodać 2 łyżki suchego maku, do trzeciej 3 łyżki kakao.
Literatką lub dość dużym kieliszkiem wykrawać małe, okrągłe ciasteczka. Ułożyć na blaszkach natłuszczonych masłem i upiec w piekarniku.
Składać: białe-kakaowe-makowe. Jako masy do sklejania użyć kajmaku (puszkę mleka gotować we wrzątku przez minimum 1 1/2 godziny). Boki ciastek obtoczyć w kokosie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gołąbki w żurku pływające, ciasteczka karnawałowe. W pierwszym po Nowym...
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
Nie tylko na święta...
Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą...
Jajka zmiksować z cukrem. Umieścić w kąpieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...