Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać brązowym cukrem i cynamonem, zrolować dwustronnie - tak, by dwa wałki ciasta spotkały się dokładnie na środku.
Ponownie posmarować jajkiem i pokroić na kawałki o długości mniej więcej 1 cm. Ułożyć na posmarowanej masłem blasze. Piec w temp. 180 st. C przez ok. 15 minut.
Podawać z sorbetem truskawkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...
Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...
Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę...
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...
Na płatkach owsianych!