
Owoce sparzyć i odcedzić (powinny być suche), pokroić lub przepuścić przez maszynkę o grubych oczkach. Biszkopty zmielić w maszynce na najmniejszych oczkach.
Z jajek i cukru utrzeć kogel-mogel. Cały czas miksując dodać masło, zagęścić mączką biszkoptową. Wrzucić owoce, dolać rum. Dokładnie wymieszać.
Na andrucie rozprowadzić masę (warstwa powinna mieć 1,2 - 1,5 cm grubości). Przykryć drugim waflem. Przycisnąć, żeby się sklepiło (przydatna jest duża deska lub kilka książek).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...
Na stolnicę wysypać mąkę krupczatkę...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, utrwalić cukrem. Dodać żółtka i del ...
Mąkę przesiać, dodać cukier i zimne masło, wysiekać nożem lub siekaczką, dodać żółtka ...
Z całych jabłek usunąć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naciąć skórkę (dookoła), aby ...