Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Odstawić.
Do dużej miski wybić jajka. Dodać cukier i zmiksować. Stopniowo, cały czas mieszając mikserem, wsypać mąkę z kakao i proszkiem wlewając przy tym olej.
Buraki obrać, ugotować i wystudzić. Zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do ciasta i zmiksować. Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Dorzucić posiekaną czekoladę.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piec przez ok. 45 minut.
Zanim czekolada zastygnie udekorować ciasto pestkami granatu – owoc trzeba naciąć tam, gdzie są błonki i delikatnie wyjąc nasiona.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wszyscy narciarze doskonale wiedzą, że najlepiej jeździ się rano, tuż po...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać wszystkie żółtka (dwa ugotowane i przetarte przez ...
Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Wysiekać z zimnym masłem. Wbić jajko. Zawinąć w folię ...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Cukier i drożdże rozpuścić w mleku, wmieszać 5 łyżek mąki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce...